Ulefos feirer 2 år som leverandør av VA-produkter fra Ulefos Esco

Frem til 2014 kjente våre kunder oss som Ulefos, Vulkan Smith og Kongsberg Esco. I disse dager feirer vi 2 år som Ulefos AS, leverandør av gategodsprodukter fra Ulefos Jernværk og VA-produkter fra Ulefos Esco.

 

-I begynnelsen var det en del forvirring i markedet. Hva hadde Ulefos med Kongsberg Esco å gjøre, og hvorfor skulle vi plutselig også begynne å selge kumlokk, ler Thomas Hammersland, distriktsansvarlig for Ulefos i Hordaland og Rogaland.

Inntil 1. oktober 2014 var Hammersland ansatt som selger i Kongsberg Esco. Etter denne datoen fortsatte han med de samme arbeidsoppgavene som tidligere, de samme produktene og de samme kundene, men med en ny arbeidsgiver. Og med en rekke nye produkter i produktporteføljen, nemlig et komplett gategodssortiment.

 

Bratt læringskurve Hammersland hadde flere års fartstid i Esco fra før, og var dermed svært godt kjent med Escos VA-portefølje. Likevel var det mye nytt å forholde seg til med Ulefos som ny arbeidsgiver, og ny distributør av Escoproduktene. -Læringskurven har vært bratt, og det har vært mye å sette seg inn i, men i dag er vi én organisasjon, Ulefos AS er salgsselskapet, mens Ulefos Jernværk og Ulefos Esco er produserende enheter. Nå vet kundene at de får både VA- og gategodsprodukter hos Ulefos, sier Hammersland.

thomas

PÅ MESSE: Thomas Hammersland på messe med Ulefos i Haugesund.

 

Virksomhet siden 1657 Både Ulefos og Esco er svært godt kjente merkevarenavn i bransjen. Ulefos Jernværk, jernstøperiet på Ulefoss i Telemark, har vært i drift siden 1657, og ble kjøpt opp av nåværende eierfamilie, Cappelen-familien, i 1835. Den samme Cappelen-familien kjøpte opp en rekke andre selskaper i tiden som fulgte. De eide blant annet salgsselskapet Vulkan Smith, som skiftet navn til Ulefos i 2014.

 

Made in Norway I en årrekke distribuerte Ulefos VA-produkter fra tysk-østerrikske Hawle, men da Cappelen-familien i april 2014 kjøpte opp ventilprodusenten Kongsberg Esco (nå Ulefos Esco), ble det klart at VA-sortimentet som Ulefos skulle fronte, ikke lengre skulle være produsert i Østerrike, men i Norge.

 

esco_fabrikk

ULEFOS ESCO: Tidligere kjent som Kongsberg Esco, ligger vakkert til ved elva Lågen.

 

Norges eneste ventilprodusent Ulefos Esco er i dag eneste produsent av ventiler, armaturer og deler for vannforsyning i Norge. Bedriften ble etablert i Oslo allerede i 1877, under navnet E. Sunde & Co. Virksomheten ble flyttet til Kongsberg i 1964, og spesialiserte seg på produkter for vannforsyning. Der holder Ulefos Esco hus den dag i dag, og har siden den gang utviklet seg til å bli ett av de store merkevarenavnene innenfor VA på det norske markedet.

DU FINNER ALLE ESCO-PRODUKTENE UNDER VÅRT SORTIMENT FOR VA-TEKNIKK.

Ny hverdag som VA-selger Frank Jakobsen, distriktsansvarlig for Ulefos i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, fikk også en ganske ny arbeidshverdag da han bladde om til oktober måned en onsdag i 2014.

Tidligere hadde han solgt gategodsprodukter fra Ulefos Jernværk, og plutselig skulle han, i tillegg til de vante gategodsproduktene, også selge en omfattende produktportefølje av VA-produkter, produsert av Ulefos Esco på Kongsberg. Da var det bare å brette opp armene, forteller selgeren.

-Det ble viktig å tilegne seg mye kunnskap på kort tid, noe som resulterte i mange timer tilbrakt på kurs på fabrikken. Jeg har også lært mye fra kollegaer, og ikke minst fra kundene mine. Jeg har veldig mange dager på veien i løpet av et år, og har tilegnet meg mye kunnskap ute i felten, sier Jakobsen.

 visendi-effekt-fotos-av-aq750-v-kryss-2

EPOXY: Den koboltblå epoxyoverflaten kjennetegner Esco-produktene

Stolt over produktene

I dag, 2 år senere, har Jakobsen en langt mer oversiktlig hverdag i Ulefos. Man er en etablert og kjent aktør, både innenfor VA og gategods. Organisasjonen begynner å bli godt forankret, og vi har et godt selgerteam på plass på veien, i tillegg til et solid back office team inne. Og i grunn har det ikke vært mange gråværsdager, skal vi tro Jakobsen.

-Jeg må si jeg har blitt utrolig godt mottatt med Escos VA-sortiment ute i markedet. Jeg føler at jeg har en god relasjon til kundene i mitt distrikt. Relasjonsbygging tar tid, men det hjelper å være skikkelig stolt over produktene man selger. Det gir en trygghet å vite at det man selger er kvalitet. I tillegg hjelper det at produktene er norskproduserte, sier Jakobsen.

 

Tilpasset fremtidens marked Men det er ikke bare produkter fra Ulefos Esco og Ulefos Jernværk vi i Ulefos distribuerer. Vi markedsfører og selger også produkter til rørinspeksjon, bygg & anlegg og utemiljø.

-Organisasjonen er under stadig utvikling, for å tilpasse seg fremtidens marked. Og det er sant som Frank Jakobsen sier, det hjelper å være skikkelig stolt over produktene man selger, fastslår administrerende direktør i Ulefos, Bjørn Arve Sømhovd.