Ulefos Gruppen

Sammen er vi sterkere!

Vi er en del av et nordisk konsern – Cappelen Gruppen, og sammen med våre søsterbedrifter i Sverige, Danmark og Finland er vi Ulefos!

 

Salgsselskapene

 

ulefos-logo-cmyk1

       

NORGEwww.ulefos.com

Ulefos Norge består av to avdelinger:

Avdeling Ulefos Esco: Ventilfabrikken på Kongsberg (tidligere Kongsberg Esco AS) er en av Nordens ledende produsenter av ventiler, armaturer og rørdeler for vannindustrien. Selskapet ble stiftet i Oslo i 1877, under navnet E. Sunde & Co (derav Esco). Fabrikken flyttet til Kongsberg i 1964 og produksjonen er rettet mot produkter for vannindustrien.

Avdeling Ulefos Jernværk: Holden Jernværk, grunnlagt i 1657, skiftet navn til Ulefos Jernværk etter at Diderik Cappelen kjøpte jernverket i 1835. Ulefos Jernværk er en av Norges eldste og mest tradisjonsrike bedrifter og har gjennom tidene produsert mange ulike kvalitetsprodukter, bl. a de kjente jernovnene. Produksjon av gategods tok til i 1952, og er i dag det viktigste produktområdet. Ulefos Jernværk AS holder til på Ulefoss.

 

 

 

 ulefos-logo-cmyk1             

SVERIGE – www.ulefos.se

Tidligere VA Teknik AB, etablert i 1981. Selskapet utvikler og distribuerer produkter av høy kvalitet til vann-, avløp- og gassmarkedet. I 2007 overtok selskapet salgs- og markedsføringsansvaret for Cappelen Gruppens gategodsprodukter i Sverige. VATEK AB ble en del av Cappelen Gruppen i 2010, og holder til i Stenkullen.

 

 

 

 

ulefos-logo-cmyk1            

DANMARK – www.ulefos.dk

Firmaet Holger Andreasen ble etablert I 1922, og skiftet navn til Ulefos NV A/S etter at foretaket ble en del av Cappelen Gruppen I 2004. Firmaet fremstår i dag som en moderne salgsbedrift. Produktspekteret består bl. a av gategods i seigjern og gråjern, rørkuplinger, fittings og ventiler av høy kvalitet, samt utemøbler til park- og gatemiljø. Firmaet holder til i Hvidovre.

 

 

 

ulefos-logo-cmyk1                 

FINLAND – www.ulefos.fi

Ulefos Finland består av salgskontoret i Vantaa ved Helsinki, og jernstøperiet Ulefos Niemisen Valimo, som ligger i Harjavalta. Salgsselskapet for salg av produkter til VA-markedet og gategods, ble opprettet i 2014, mens fabrikken daterer tilbake til 1928. Finlands eneste gategodsstøperi ble en del av Cappelen Gruppen i 1999. Støperiet produserer gategodsprodukter i gråjern.