Skip to main content
Ulefos > Arrangementer og webinarer > Webinar: Hvorfor ta i bruk lufteventiler og hvordan beregne korrekt for ledningsnettet?

Webinar: Hvorfor ta i bruk lufteventiler og hvordan beregne korrekt for ledningsnettet?

Hvordan sikre problemfri og effektiv drift uten store trykktap, vakuum eller trykkstøt på vannledningsnettet? 

I dette webinaret lærer du mer om hvordan lufteventiler kan opprettholde optimale forhold i vannforsyningen. En ofte undervurdert, men svært viktig komponent i systemet. Kristian Drolsum, produktsjef VA i Ulefos Norge, og Martin Tempsch, produktchef VA i Ulefos Sverige gir deg en innføring. 

Foredragsholdere
Kristian Drolsum, produktsjef VA, og Martin Tempsch, produktchef VA Sverige

Språk
Norsk og svensk

Banner for webinar om lufteventiler med Kristian Drolsum, produktsjef VA i Ulefos Norge og Martin Tempsch, produktchef VA i Ulefos Sverige. Grafikk.

Lufteventilen er designet for å slippe inn og ut luft fra ledningsnettet. Den er konstruert for å håndtere både små mengder luft som konstant dannes i systemet, men også større mengder som kan oppstå ved spesifikke hendelser.

Det er viktig å fjerne luften for å forhindre at det dannes luftlommer som snevrer inn vannpassasjene som vil kunne lage kraftige trykktap. I webinaret får du vite mer om hvordan du kan forhindre dette og sikre langsiktig funksjonalitet på ledningsnettet, med minimalt behov for vedlikehold.  

Du får også vite mer om

 • De forskjellige hovedtypene av lufteventiler
 • Hvordan en automatisk lufteventil fungerer
 • Hvor og hvorfor du skal bruke lufteventiler
 • Hvordan gjøre korrekte beregninger
 • Hvordan installere lufteventiler
 • Hvordan unngå og begrense trykkstøt med lufteventiler

Du vil sitte igjen med nyttig innsikt til hvorfor du bør velge å bruke lufteventiler i vannforsyningen. Webinaret passer for deg som arbeider med prosjektering av VA-nettet, enten du er konsulent, eller jobber i vann- og avløpsseksjonen i kommunen.

Fyll ut skjemaet og få tilsendt opptak på mail:

Ulefos webinarer er et tilbud til de som mottar nyhetsbrev fra Ulefos. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og melde deg av.

  I webinaret møter du

  Portrett av produktsjef VA, Kristian Drolsum. Foto.

  Kristian Drolsum

  produktsjef VA

  Martin Tempsch

  produktchef VA Sverige

  Har du spørsmål til webinaret?

  Spørsmål kan sendes til marked@ulefos.com.