Skip to main content
Ulefos > Om oss

Om oss

Ulefos er et ledende nordisk selskap innen vannindustrien etablert i 1657, med over 300 ansatte i Norge, Sverige, Finland og Danmark. I Norge har Ulefos ca. 230 medarbeidere fordelt på 2 lokasjoner, Ulefoss og Kongsberg. Vi skal være i front som teknisk utvikler, rådgiver, produsent og leverandør av de mest fremtidsrettede og bærekraftige løsningene til våre kunder.

Rent vann fra en trygg drikkevannskilde er noe de fleste tar som en selvfølge i Norge. Rent vann er også kanskje den viktigste forutsetningen for god helse. Løsningene vi leverer er ikke alle like synlige for folk flest. De fleste av våre produkter og løsninger graves ned under bakken. Som en del av en av våre viktigste samfunnskritiske infrastrukturer, som sørger for at vann og avløpssystemet fungerer som det skal ut til forbrukerne. Slik bidrar vi hver eneste dag til å opprettholde hverdagen i de tusen hjem og næringer.

På toppen av infrastrukturen – for å beskytte, drenere og sikre – ligger våre gategodsprodukter i form av kumlokk, rister og slukløsninger, som en naturlig del av ethvert gate- og bymiljø. Ved byggeplassen legges betongkummer, renner, rister, trinn – slik at nye bygg og utemiljø tar form og blir til glede i mange mange år fremover. I parker, byrom, på kirkegårder skaper våre parkbenker og øvrige utemiljøprodukter gode møteplasser og miljø der hvor folk ferdes.

Våre forretningsområder

VA-teknikk

Ulefos er norsk ventilprodusent med egen fabrikk på Kongsberg. Her produseres hovedtyngden av vårt sortiment innen VA-teknikk, i tillegg til at vi forhandler kvalitetsprodukter fra utvalgte leverandører. Som norsk produsent har vi full kontroll på hele verdikjeden fra A-Å, vi kjenner norske forhold og våre produkter er testet og laget for et nordisk klima.

Se vårt VA sortiment

Bygg og anlegg

Ulefos bygg-, anlegg og utemiljøavdeling har lang og allsidig erfaring innen fagfeltet. Med solid teknisk og praktisk kompetanse, leverer vi produkter og rådgivning til entreprenører, anleggsgartnere og landskapsarkitekter.

Se vårt bygg- og anleggs sortiment

Gategods

Ulefos er Nordens ledende produsent av gategods, med egen fabrikk Ulefos Jernværk på Ulefoss i Norge. Våre produkter er av høyeste kvalitet med lang levetid, produsert med kortreist resirkulerbart skrapjern, og med vannkraft fra eget vannkraftverk. Slik kan vi med hånden på hjertet si at vi tilbyr markedets mest bærekraftige produkter.

Se vårt gategods sortiment

Utemiljø

Ulefos produserer og leverer utemiljøprodukter av høyeste kvalitet og med lavets mulig fotavtrykk på miljøet. Våre parkbenker, ledelinjer og tregruberister finnes i parker, gatemiljø og på andre felles møteplasser utendørs over hele landet. Vi fører også et stort sortiment produkter fra solide og nøye utvalgte kvalitetsleverandører.

Se vårt utemiljø sortiment

Har du spørsmål,
kontakt oss!

Ulefos Gruppen konsernledelse

Birger Solberg
CEO

Jan Halvor Sael
CFO

Sonja Tørlen
HR Director

Torbjørn Iversen
COO

Lasse Enger-Larsen
Sales- and Marketing Director

Over 370 år med erfaring.

Les vår historie

Våre verdier

Våre verdier gjenspeiler hvem vi er, hva vi står for og hvilke målsetninger vi har. De beskriver hvilken bedriftskultur Ulefos er bygget omkring, og er en felles veiviser for måten vi jobber på.

Les mer om våre verdier