Skip to main content
Ulefos > Kundehistorier > Manglerud skole

Smart og miljøvennlig overvannsløsning på Manglerud skole

Økende ekstremvær og mer nedbør gjør overvannshåndtering mer aktuelt enn noen gang. På skoler, der elever ferdes i skolegården daglig, er det viktig med gode overvannsløsninger slik at store vannmengder unngås.

Ulefos rennesystem Filcoten

Agro anlegg valgte Ulefos rennesystem Filcoten til sitt prosjekt på Manglerud skole i Oslo.

Hva

Ulefos rennesystem Filcoten, Ulefos entréløsninger

Prosjekt

Manglerud skole

Hvor

Oslo, Norge

Oppdragsgiver

Agro anlegg

To anleggsarbeidere plasserer Ulefos rennesystem langs vegg. Foto.

Modulbasert rennesystem med unike egenskaper

Ulefos rennesystem kan håndtere større vannmengder når det kreves. Derfor valgte anleggs- og entreprenørfirmaet Agro anlegg Ulefos rennesystem Filcoten til sitt prosjekt på Manglerud skole i Oslo.

I tillegg til å egne seg rundt skoleområder, er rennene velegnet for overvannshåndtering på parkeringsplasser, bensinstasjoner og ved kjøpesentre. Videre er rennesystemet også tilpasset til områder som må tåle enda større belastning, som på flyplasser eller havneområder.

Ulefos rennesystem er laget med lettbetong, og har derfor lav vekt. Dette gjør at systemet er enkelt å håndtere. I tillegg er det modulbasert, tilgjengelig for alle belastningsklasser, og finnes i et stort utvalg design på rister, fra standard- til designrister.

«Vi har gode erfaringer med Ulefos rennesystem i Filcoten, spesielt er det god vedheft mot betongen den støpes fast mot», sier prosjektleder i Agro anlegg Thomas Hansen. Bevegelse i rennene kan gjøre at de krymper eller sveller ved for eksempel store variasjoner i temperaturen. Ulefos rennesystem beveger seg mindre enn tilsvarende produkter i polymer eller plast.

«Vi ser at det stadig kommer flere krav i prosjektbeskrivelsen som går på miljø, og vi ønsker å være bevisste på å velge så miljøvennlige produkter som mulig»

Thomas Hansen, Agro Anlegg

Alternative løsninger til overvannshåndtering

Vi ser at solid kunnskap for prosjektering av overvannshåndtering er etterspurt. Det er også ønskelig at det sees på alternative løsninger hvor regnbed, vegetasjon og vannskulpturer bidrar i overvannshåndteringen. Helhetlige tiltak som rennesystem, LOD-løsninger med regnbed, rister og kantstenssluk, vil være samfunnsøkonomisk lønnsomme, og bidra til å forebygge at vannet flommer over, og gjør skade på bebyggelse og omkringliggende områder.

Miljøvennlig produksjonsteknologi og materiale

Ulefos rennesystem produseres med miljøvennlig produksjonsteknologi og i et materiale som heter Filcoten HPC, som er 100% resirkulerbart. Et komplett mineralsk byggemateriale, laget av en fiberforsterket blanding.

Rennene er produsert med grønn energi og et lavt vannforbruk. «Vi ser at det stadig kommer flere krav i prosjektbeskrivelsen som går på miljø, og vi ønsker å være bevisste på å velge så miljøvennlige produkter som mulig», sier Hansen.

Bredt sortiment på lager for rask leveranse

«For oss som jobber prosjektbasert er det viktig med rask levering, og tilgang på et bredt sortiment av renner», sier Hansen. Ulefos har et stort lagerført sortiment på renner for rask levering.

Se vårt sortiment av rennesystemer

Bærekraftig Filcoten® HPC

HPC – High Performance Concrete

  • Sementbasert, med mineraler
  • Ekstremt holdbar, stabil og UV-resistent
  • Ekstremt motstandsdyktig mot kulde, salt, olje og bensin
  • 100% resirkulerbar og sertifisert
  • Miljøsertifisert i henhold til ISO 14001 og ISO 50001
  • Testet av IBR – sikker i forhold til byggningsbiologi