Skip to main content
Ulefos > Aktuelt > Gjør monteringen til PE-rør sikker, enkel og rask – helt uten verktøy

Gjør monteringen til PE-rør sikker, enkel og rask – helt uten verktøy

Ulefos Esco bakkekran + Plasson serie 1 kobling = to velutprøvde og robuste produkter som forenes til en ny smart løsning!

Og nettopp det at det er to produkter som har vært på markedet i mange år som nå forenes i en ny og supersmidig løsning, forteller at dette er produkter som er godt testet og velprøvd over lang tid. 

Ulefos Esco bakkekran er en norskutviklet konstruksjon og en solid klassiker som har blitt levert fra ventilfabrikken Ulefos Esco på Kongsberg siden 1960-tallet. Det er en robust konstruksjon for bruk i vannforsyningssystemet laget i avsinkingsbestandig og blyfri messingkvalitet med sluse i drikkevannsgodkjent EPDM. 

Med menneske og miljø i fokus

Rent og trygt drikkevann er essensielt for å leve. Vi vet at det meste av blyforurensningen i drikkevannet skjer i vanntilførselssystemet. Bly er et tungmetall som blant annet påvirker og kan skade nervesystemet hos mennesker og dyr. For at vannet skal forbli rent og uten skadelige stoffer for miljøet, helsa og det økologiske kretsløpet, er materialvalget som benyttes i våre produkter svært viktig.

– I Ulefos har vi stort fokus på å redusere vårt miljøfotavtrykk og at våre produkter skal være trygge for mennesker og miljø, sier Kristian Drolsum, Produktsjef VA i Ulefos Norge. – Derfor bruker vi nå messingkvaliteten CW511L som er blyfri i Ulefos Esco bakkekran. Når produktet er blyfritt elimineres dermed muligheten for at bly avgis til drikkevannet, forteller Drolsum.

Unike egenskaper for et røft nordisk klima

Konstruksjonen er spesielt utviklet uten bolter og for å tåle tøffe norske forhold med vanskelige grunnforhold, hvor frost gjør at vi må grave relativt langt ned i bakken hvor marktrykket er større. Bakkekrana finnes allerede flere ulike tilkoblingsløsninger, men den siste tilkoblingen i sortimentet er en supersmidig løsning med Plasson serie 1 sitt «klikk-inn» system. En strekkfast kobling for PE-rør med doble griperinger for økt sikkerhet. 

«Vi så at PE-rørene gikk mer og mer over mot materialet PE100 i stedet for PE80, noe som gir større motstand under montering. Flere strevde også med monteringen og med å dra til PRK-trykkskruene, sier Martin Tempsch, Produktsjef VA i Ulefos Sverige. I Ulefos Sverige har vi gjennom de siste ti årene solgt titusentalls Plasson koblinger med direkteinnstikk. Så ideen om å tilpasse nettopp Plasson koblingen til vår egen bakkekran ble herfra tatt med til vår egen utviklingsavdeling her i Norge. «Her har de gjort en fantastisk jobb med å tilpasse konstruksjonen til Plasson serie 1 koblingen, men samtidig beholdt de unike egenskapene i hvert produkt», fortsetter Tempsch. 

Kostnadseffektiv og enkel montering

«Nå trenger man ikke lenger tenke på verktøy, benytte støttehylse eller streve med å stramme til PRK-trykkskruene ved montering av bakkekranen, sier Drolsum. PE-røret stikkes bare enkelt inn gjennom Plasson koblingen sitt «klikk-inn» system, og så sitter den som støpt.

Siden den er såpass rask og enkel å montere er dette en spesielt effektiv løsning ved nye anlegg, hvor det skal settes ned mange ventiler. Slik kan man spare mye tid, som igjen reduserer kostnadene.  

– Ulefos Esco bakkekran innstikk er et trygt valg som er godt testet og med lang levetid, avslutter Drolsum. 

10-års garanti