Skip to main content
Ulefos > Aktuelt > Norske bærekrefter – hva skal det bety?

Norske bærekrefter – hva skal det bety?

Norske industriarbeidere har bærekrefter. Det er de som skal løfte Norge inn i en grønnere fremtid.

Du visste kanskje ikke at industrien er en global leder på bærekraftig verdiskaping, og at norsk industri har redusert utslipp med 40 prosent siden 1990? Dessuten skal vi bli enda bedre! 

I kampanjen møter du vår egen ambassadør, Ulefos Gategodssjef Line Brekke-Rasmussen. – Norske leverandører trenger krav fra det offentlige, og innkjøpskraften må brukes strategisk for å stimulere det grønne skiftet. Bærekraft må være i høysetet i alle anbud, sier Line.

En konkret karriere

Line er født og oppvokst i Skien, har en bachelor fra BI og grader innen motivasjonspsykologi, prosjektledelse, Lean og bærekraft. Hun har sin profesjonelle bakgrunn fra blant annet markedsarbeid og prosjektledelse innen grafisk produksjon. Line er glad for at hun arbeider for en industriell aktør.
– Jeg har aldri hatt en drøm om en «konkret» karriere, men det har alltid vært viktig for meg å ha variasjon, egenutvikling og å svare på nye utfordringer, sier Line. Dette har Line funnet hos Ulefos, som hun mener har en stadig mer spennende tid i vente ettersom det grønne skiftet i enda større grad skal settes ut i livet.

Norge har alle forutsetningene for å lykkes med et grønt skifte. Vi er en av verdens rikeste nasjoner, vi har god kompetanse, vi har tilgang på ren og fornybar energi og råvarer, og vi har et velfungerende demokrati.

Skor seg for fremtiden

– I Ulefos har vi et godt innarbeidet miljøfokus, samt produkter med svært lave klimaavtrykk. Dette blir stadig viktigere. Jeg kan definitivt anbefale en jobb i norsk industri i tiden fremover, her vil det skje mye! Og viktigst: – Norge har alle forutsetningene for å lykkes med et grønt skifte. Vi er en av verdens rikeste nasjoner, vi har god kompetanse, vi har tilgang på ren og fornybar energi og råvarer, og vi har et velfungerende demokrati, sier Line. For å få til et grønt skifte er Line klar på at bedriftene må være med på dansen, men hun ber altså det offentlige om å trampe takten litt hardere. – Når staten og kommuner kjøper tjenester og produkter må de øke kravene til leverandører, og til seg selv. Slik får alle leverandører en grunn til å tenke klima, slik vinner de bærekraftige løsningene, og slik kan Norge fortere nå våre bærekraftsmål, avslutter Line.

Vil du vite mer om norske bærekrefter?