Skip to main content
Ulefos > Aktuelt > Ulefos UltraGrip – for sikker og effektiv skjøting av rør

Ulefos UltraGrip – for sikker og effektiv skjøting av rør

Mange ledningseiere foretrekker strekkfaste og universale skjøtemuffer når rør må skjøtes. I en rehabiliteringssituasjon, der en rørseksjon må byttes ut, tilbyr Ulefos gjennom UltraGrip-serien en allsidig reparasjonsløsning, som kan benyttes til en rekke rørdimensjoner og rørtyper. UltraGrip skjøtemuffe er ideell for rask og enkel skjøting av alvorlig skadde, korroderte eller brutte rør, hvor tilgjengeligheten til røret er begrenset.

Enkel installasjon på røret

UltraGrip skjøtemuffe er rask og enkel å montere på røret. Den kan installeres under alle vær- og arbeidsforhold, også under vann. UltraGrip plasseres inn på røret, og tiltrekkes enkelt med moment oppgitt på muffen. Kun en enkel nøkkel kreves for å trekke til boltene så muffen festes på røret. Er adkomsten begrenset fra en side, kan boltene snus slik at tiltrekking kan gjøres fra motsatt side. Derfor er UltraGrip svært godt egnet i grøfter med redusert tilgjengelighet.  

Solid og fleksibel gripemekanisme

UltraGrip griper og tetter mot røret på en skånsom måte, uten å skade røret.

Kompatibel med de fleste rørtyper

Støpejern (gråjern), duktilt støpejern (seigjern), stål, PVC og PE.

Opptil DN600

Tilgjengelig i størrelser opptil DN600.

Strekkfast og fleksibel skjøtemuffe

Boltene på UltraGrip er vendbare og rustfrie, de roterer ikke og er enkle å trekke til med nøkkelen. UltraGrip gir en strekkfast forbindelse mellom rørene, men den kan også gjøres ikke-strekkfast ved å fjerne griperingene. UltraGrips unike ”vaffelpakning” sikrer full tetning, selv på korroderte rør og rør med ru overflate. Pakningen tetter mellom røret, koblingshylsen og enderingen for å hindre at vann i rørledningen slipper ut under trykk. Videre er pakningens gripemekanisme laget konisk slik at hvis røret beveger seg, vil griperne presse hardere på røret, så røret ikke får mulighet til å bevege seg ut av muffa. 

UltraGrip skjøtemuffer er også fleksible med opptil 44 mm i toleranse på rørdiameter, avhengig av nominell størrelse. Vil du sikre deg for en nødreparasjonssituasjon, vil det derfor kun være nødvendig å lagerføre noen få strategiske dimensjoner av UltraGrip, grunnet muffas fleksibilitet.  

De unike og korrosjonsfrie griperne er meget skånsomme og hindrer slitasje på røret. Pakningens spesielle gripeevne gjør at UltraGrip egner seg for flere typer rør, både duktile rør, stålrør, PE rør og PVC rør. Dette gjør det enkelt å koble muffen mellom to like eller to ulike rørtyper. Muffen sitter også svært godt på rør med Epoxy-belagt overflate.  

5 fordeler ved UltraGrip. Grafikk.

5 fordeler med UltraGrip skjøtemuffe

  • Rustfrie bolter roterer ikke og er enkle å trekke til med en enkel nøkkel
  • Vendbare bolter er en klar fordel på steder der det er begrenset plass for montering
  • Progressiv gripeevne som øker i takt med at det indre trykket i røret øker
  • Spesiell «vaffelpakning» sikrer full tetning, selv på korroderte rør og rør med ru overflate
  • Flenser tilpasset både PN10/PN16

«UltraGrip er en av mange anerkjente produkter fra Viking Johnson, og tetningssystemet egner seg godt for krevende rehabiliterings- eller reparasjonsprosjekter.»

Kristian Drolsum, produktsjef VA

Miljøvennlig overflatebelegg

Rilsan pulverbelegg er et slitesterkt og miljøvennlig overflatebelegg av høy kvalitet som beskytter godt mot korrosjon. Det er også fritt for tungmetallbaserte pigmenter og herdemiddel. Overflatebelegget er robust mot deformasjon og tåler støt og slag under montering, noe som gjør det svært godt egnet under krevende forhold. Rilsan er drikkevannsgodkjent og har minimum 250 micron tykkelse. 

Høy kvalitet og produsert i henhold til EN14525

Ulefos UltraGrip er designet og produsert i henhold til EN 14525, i tillegg til ISO 9001 og miljøstandarden ISO 14001. Alle komponenter som er i kontakt med drikkevann, er drikkevannsgodkjent. Ulefos er eksklusiv leverandør av Viking Johnson i Norden. Produktene er kjent for sin høye kvalitet i markedet og fås i DN050-DN600. Porteføljen består utover UltraGrip av Mega og Maxi flense- og skjøtemuffer for ikke-strekkfaste løsninger.

Ofte stilte spørsmål om strekkfaste skjøtemuffer

Hvilke dimensjoner finnes?
Dimensjoner for UltraGrip er fra 43,5 mm til og med 888 mm.

Har dere strekkfaste skjøtemuffer for PE rør med dimensjon over DN600?
Ja, største utvendige diameter er 888 mm.

Kan man montere denne muffa med 2 rør but-i-but? Altså helt inntil hverandre?
Ja, det kan du på alle vanlige skjøtemuffer, til og med DN600. Dette kan du også se på installasjonsvideoen

Gjelder avvinklingen kun i ett plan eller gjelder det avvinkling i begge plan samtidig?
Ja, du kan avvinkle i alle plan samtidig. Men det er viktig å holde seg innenfor toleransene.

Kan man bruke UltraGrip skjøtemuffe for eternitt rør?
Ja, UltraGrip egner seg godt til eternitt rør. Men da er det viktig å huske på å ta ut de progressive griperne fordi eternitt rør ikke tåler å gjøres strekkfast.

Trenger vi å forankre PE ledningen i bend hvis vi bruker strekkfaste skjøter?
Nei, når man bruker strekkfaste koblinger (som man alltid skal bruke på PE), trenger du ikke forankring ved bruk av bend i grøft.

Har Ulefos verktøy for utvendig rengjøring av rør?
Ja, vi har et eget verktøy for utvendig rensing av rør. For bestilling kontakt oss på ordre@ulefos.com.

Produkter i UltraGrip-serien

UltraGrip endekappe

4° avvinkling DN40-DN300

UltraGrip PE-adapter

4° avvinkling DN80-DN200

UltraGrip Flensemuffe

4° avvinkling DN40-DN600

UltraGrip Reduksjons-muffe

8° avvinkling i hver ende DN32-DN600

UltraGrip skjøtemuffe

8° avvinkling i hver ende DN40-DN600

Jeg ønsker en demo av UltraGrip